Inspiration

Kropsterapi. Lettet og fri.

Kroppen husker! Bliv lettet og fri med kropsterapi

Vidste du, at kroppen husker gamle følelser?

Kroppen husker de følelser, du har gemt – og måske glemt – fordi de var for svære at rumme, da du oplevede dem.

Svære følelser kan “sidde fast” i din krop, og give dig smerter og spændinger. Kropsterapi kan blidt og nænsomt sætte dig fri!

Kroppen husker.. Lettet og fri med kropsterapi

Gamle, gemte følelser, din krop husker, kan f.eks. vise sig ved at:

 • Du har et særligt sted i kroppen, hvor du får ondt, eller spænder op, hver gang du er ekstra presset
 • Du bliver overmandet af mathed og mærker, hvordan energien “synker” ned gennem kroppen og forsvinder, i bestemte situationer
 • Du oplever, at du igen og igen løber ind i den samme slags problemer, så du frustreret spørger dig selv, hvorfor det lige er dig, der altid bliver ramt af de problemer?

Din kloge krop husker, fordi den forsøger at passe på dig og fortælle dig, at der er nogle gamle følelser, du ikke har fået taget dig af

Kroppen husker de gamle følelser og oplevelser, som vi har gemt og måske glemt, fordi vi ikke har kunnet magte dem. De sætter aftryk i vores krop og vores hjerne. Kroppen husker dem, og de vil blive ved med at poppe op og vise sig på mange forskellige måder.

Det er din kloge krop, som prøver på at passe på dig og samtidig vise dig, at her ligger noget gemt, som har været for svært eller for voldsomt for dig engang, noget, som trænger til at blive taget hånd om og helet.

Kroppen husker det, der engang har været for svært eller for voldsomt for dig

Og nu forstiller du dig måske, at det må være noget utroligt voldsomt eller dramatisk kroppen husker. Noget utroligt voldsomt og dramatisk der ligger gemt i kroppen. Og måske tænker du, at det nok slet ikke er klogt at rode op i det, eller røre ved det?

Sådan er det heldigvis oftest slet ikke!

Mange af de gamle følelser, som kroppen husker, og som vi har “gemt” i kroppen, stammer fra oplevelser, som “bare” var alt for voldsomme for os, på det tidspunkt, hvor vi oplevede dem. Det kan f.eks. være fordi vi følte os helt alene om at klare os igennem, da det skete.

Måske var der virkelig ingen, der kunne eller ville hjælpe os, eller måske kunne vi ikke få os selv til at bede om hjælp, eller tage imod den hjælp, vi fik tilbudt.

For nogle er det nemlig utroligt svært, ja, næsten umuligt at vise, at de har brug for hjælp. Og endnu sværere at bede om hjælp. Og nogle kan næsten heller ikke tage imod hjælp, selvom de får den tilbudt.

Andre er omgivet af mennesker, som slet ikke ser deres behov for hjælp. Eller mennesker, der ikke er i stand til at give den hjælp, der er behov for.

Og kroppen husker de voldsomme følelser fra en svær og utryg barndom

Oplevelsen af, at der ikke er nogen der kan eller vil hjælpe og beskytte os kan være meget gammel. Den oplevelse kan vi allerede have haft, da vi var små og helt afhængige af de voksne omkring os. Det er langtfra alle, der er så heldige at vokse op med perfekte forældre.

Et lille barn har brug for trygge voksnes beskyttelse og hjælp. Beskyttelse og hjælp til at rumme og klare de voldsomme følelser det oplever.
Og hvis der ikke er nogen, som barnet er tryg ved, kan følelserne blive alt for voldsomme. Når der ikker nogen, som ser og anerkender barnets følelser, bliver det for overvældende og svært at rumme dem. Et lille barn har brug for hjælp til at lære, hvordan det kan falde til ro og komme i balance igen. Får barnet ikke den hjælp, ja, så er barnet – og måske også senere den voksne – nødt til at “få følelserne væk”. Så er barnet nødt til at holde op med at mærke dem –  gemme og glemme dem.

Så har vi balladen – for kroppen husker!

Følelserne er ikke forsvundet, de er bare blevet gemt væk

Og det har kroppen hjulpet med, ved at lukke af, spænde op, holde igen m.m.
Men kroppen husker det hele!

 • Kender du følelsen af ikke at kunne trække vejret frit?
 • Oplever du, at halsen snører sig sammen, så du ikke kan få sagt det, du gerne vil sige?
 • Mærker du et tungt åg over skuldrene, som om du bærer hele verdens byrder på dine skuldre?
 • Er det svært for dig at mærke din krop, mærke, hvordan den har det?
 • Er du lidt usikker eller bange for at mærke og lytte til de signaler, din krop forsøger at give dig?

Vil du gerne føle dig mere let og fri?

I kropsterapien kan vi bruge din kloge krops hjælp til at fortælle os, hvad der har været for svært. Hvad der har været for svært og for voldsomt for dig på et tidspunkt af dit liv. Og hvornår og hvordan du manglede støtte og styrke til at komme godt videre, uden at behøve at “gemme og glemme”.

Og vi kan blidt og forsigtigt tage kroppen til hjælp.
Give din krop blid hjælp til at slippe de gamle spændinger og blokeringer. Og lade din krop støtte dig i at tage kærligt imod de følelser, der slippes fri.

Kroppen husker. Kropsterapi kan sætte dig fri

Kropsterapi kan blidt og nænsomt sætte dig fri, når du er “fanget” i gamle følelser

De følelser, som kroppen husker, var for voldsomme for dig engang. Det var derfor, de blev gemt og glemt i kroppen. Så måske er du også bange for, at de vil være for voldsomme for dig nu?

– Det skal vi naturligvis sikre, at de ikke bliver.
De følelser, din krop husker, kan du komme i kontakt med i kropsterapien. Og de vil aldrig være voldsommere eller mere overvældende, end dengang du oprindeligt oplevede dem. – Dengang du var alt for lille og/eller for alene om at klare dem.

Nu er du langt bedre rustet til at møde de gamle følelser, som kroppen husker. Du er langt bedre rustet til at møde de gamle følelser, som har ligget gemt i kroppen nu. Nu, hvor du er blevet ældre og har langt mere livserfaring. Og nu, hvor du kan få al den hjælp og støtte, du har brug for, så du vil ikke blive ladt alene med dine følelser!

I kropsterapien er jeg med dig hele vejen for at hjælpe og støtte dig. Jeg er sammen med dig for at sikre, at du ikke kommer til at gå hurtigere frem, end du kan klare. Og jeg er med dig for at hjælpe dig til at komme godt og sikkert igennem de følelser, du møder.
Jeg hjælper og støtter dig hele vejen, så du kan nå frem til den lettelse og frihed, det giver, når du slipper det, kroppen husker.

 

Vil du gerne have min hjælp?

Kontakt mig

Kropsterapi v/ Kropspsykoterapeut Lise Jensen

Pas godt på dig selv,

kærlig hilsen
Lise

Læs mere om kropsterapi og om mig som kropsterapeut

Du er velkommen til at tilmelde dig mit Nyhedsbrev her og få tips til mere:

 • Harmoni

 • Livsglæde

 • Energi

Del dette på Share on FacebookShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someone

Leave a Comment

Få tips til mere balance, livsglæde og energi
Close

Få inspiration og nemme tips til:

 • balance
 • livsglæde
 • energi