fbpx

Inspiration

Livsglæde. Dansende sommerfugle

Livsglæde. Luk op og lad livsglæden fylde i dit liv

 Glemmer du at give plads til livsglæden i din dagligdag?

Ønsker du dig mere livsglæde? Længes du efter bare at kunne nyde at være i nuet, og hvile i dig selv?

Ville du ønske, du kunne slippe kontrollen, droppe noget af alt det, du synes, du skal og bør?
Ville du ønske, du i stedet kunne give plads til nysgerrigheden, legen, dansen og livsglæden?

Savner du at mærke mere livsglæde i dit liv?

Luk op for livsglæden. Liviudvikling

Din kloge krop vil gerne give dig nøglen,
der kan åbne for livsglæden.

Måske har du alt for travlt med at please andre, og hjælpe alle andre med at opfylde deres behov og forventninger? Måske har du så travlt med det, at der næsten ikke bliver plads tilbage til dig, plads til dine ønsker, drømme og behov?

Og måske forestiller du dig, at det er en hel revolution der skal til, for at du kan skabe plads til mere livsglæde? Og ja, så virker det jo både voldsomt og uoverkommeligt.

I virkeligheden er det måske bare nogle små lette ændringer i dit tankesæt og i dine daglige mønstre og vaner, der kan gøre hele forskellen.

I gamle dage gemte man æbler i kasser på loftet vinteren over. Og da jeg var barn, fik jeg fortalt, at der var to måder at spise dem på:

Der var dem, der hver gang valgte et af de dårligste æbler. Valgte et af dem, der trængte til at blive brugt, fordi det allerede havde fået pletter af råd. Og som vinteren gik, var der hele tiden nye dårlige æbler, der trængte til at blive spist først. Så de, der valgte at gøre sådan, fik aldrig smagt et dejligt æble uden råd.

Og så var der dem, der altid valgte at spise det bedste æble først. Og det blev de ved med, hele vinteren.

Hvem, tror du, nød deres æbler mest – hvem fik mon det største boost til nydelsen og livsglæden?

Lever du efter eventyrenes opskrift på livsglæde?

Livsglæde.Eventyrdrøm

Det er så let at gå i “Eventyr-fælden” og leve efter denne opskrift:

Først går du så grueligt meget igennem, og SÅ lever du lykkeligt til dine dages ende

Når først….. SÅ bliver alt godt:

 “Når først jeg får ferie… SÅ kan jeg slappe af og lade op.”
“Når først jeg finder en kæreste…. SÅ bliver jeg lykkelig.”
“Når først jeg er flyttet…. SÅ kan jeg føle mig hjemme/holde orden/…..”

Og indtil da må jeg bare:

 • Holde ud

 • Lukke øjnene

 • Kæmpe videre

 • Lade være med at mærke, hvordan jeg egentlig har det

 • Ikke forsøge at ændre noget til det bedre

 • Tro på, at det bare skal overstås

Og SÅ bliver alt godt…..
…………eller gør det???

Hvor kommer den forestilling og det mønster mon fra?

Ja, jeg tror godt, jeg kan sige, at det ikke er sandsynligt, at det er noget, du er født med.
Ved at betragte babyer og småbørn bliver du hurtigt klar over, at det der med at vente tålmodigt og udsætte deres ønsker og behov slet ikke falder dem naturligt. De er helt afhængige af at blive set og hørt af omsorgsfulde voksne. Kærlige voksne, som kan og vil imødekomme deres behov for mad, varme, kærlighed,  trøst, beskyttelse m.m.

Det med at kunne vente lidt og udsætte deres behov lidt er noget, de langsomt lærer og vænner sig til. Og det er helt, som det skal være, så længe det betyder, at barnet lærer både at give og tage under trygge rammer. Lærer det med tilstrækkelig omsorg og i en hastighed, der passer til deres udviklingstrin.

Desværre er det langtfra os alle, der er heldige at vokse op under sådanne forhold.
Babyer og børn, der ikke bliver mødt med den omsorg og kærlighed, de er så afhængige af, er nødt til at holde op med at mærke deres følelser og behov. De har ingen anden udvej end at lukke ned og slippe for at mærke de behov og de følelser, der truer med at overvælde dem. Lukke ned og undgå at mærke, at de ikke bliver mødt med den kærlighed og omsorg, de er så afhængige af.

Her er det kroppen, der kommer til hjælp. Den kommer til hjælp ved at lukke af og beskytte os fra at mærke de følelser, der er alt for voldsomme og overvældende for os at rumme

Det sker helt umærkeligt. Og når først det mønster er blevet etableret, kan det gentage sig igen og igen. Og desværre også i en masse situationer, hvor det slet ikke mere er nødvendigt. Og endnu værre, i situationer, hvor det gør mere skade end gavn i forhold til det liv, du har nu, som voksen.

Din krop gør nemlig alt, hvad den kan, for at hjælpe dig, beskytte dig og passe godt på dig

Det har den gjort, hele dit liv. Og derfor har den måske for længe siden været nødt til at hjælpe dig med at gemme og “glemme” – og det fortsætter den så med.
Gemme – og måske “glemme” – det, der var for svært for dig at rumme eller klare, da du oplevede det.
Og desværre er kroppen måske blevet alt for hurtig til at gemme – og måske “glemme” – de ønsker og behov, du har nu. Det kan ske i løbet af et splitsekund, inden du rigtigt når at mærke dem – og gå efter dem.

For kroppen husker – og den bliver ved med at forsøge at beskytte dig – måske også, når det slet ikke er det, du har brug for

Det betyder, at den også den dag idag, kan reagere på hvad som helst, der kan minde bare en lille smule om noget af det, der var for voldsomt for dig engang. Når det sker, kan den sætte hele dit alarm- og overlevelsessystem i gang. Det system, som får dig til at forsøge at flygte eller kæmpe dig igennem – eller typisk holde ud – langt ud over dine grænser – og undgå at mærke.

Det er desværre langtfra en god og sikker opskrift på mere livsglæde: Tværtimod er det ofte den sikre vej til en utilfredsstillende hverdag, med stress, og med manglende nærvær og nydelse.

Det dræner dig for livsglæde, når du holder ud, langt ud over dine grænser

For måske bliver du så flad og træt, stresset og udmattet, at du slet ikke kan nyde din ferie.

Og måske finder du en kæreste, som slet ikke lever op til alle dine drømme – eller måske kommer du til at vente rigtig længe, – hvis du da overhovedet finder en kæreste.

Og når du endelig er flyttet – eller hvad du nu ellers har holdt ud og ventet alt for længe på – kan det være, der viser sig nye udfordringer, der forstyrrer din ro.

Holde ud. Liviudvikling

Hvad med at springe ventetiden over, og række ud efter livsglæden lige nu?

Hvad nu, hvis du i stedet stopper op og prøver at leve dig ind i – virkelig leve dig ind i – hvordan det vil føles, når først…..

Hvilken følelse er, det, du længes så meget efter, at du har været villig til at vente, kæmpe, lukke øjnene og bare holde ud?

Sådan finder du den følelse, der giver dig livsglæde

Prøv nu at sætte dig rigtig godt til rette et roligt sted. Luk øjnene, og giv dig god tid til virkelig at forestille dig, hvordan det vil være, når du har opnået det, du  ønsker. Forestil dig, hvordan det føles, når du virkelig mærker livsglæden brede sig i din krop.

Mærk så, hvordan det føles, når det, du drømmer om og længes efter, er helt, som det skal være. Og giv dig tid til at lade følelsen brede sig i kroppen.

Hvordan mærker du det i kroppen, når følelsen af livsglæde er der? Hvordan føles det?

Giv dig god tid til at finde ud af, hvad det er for en følelse, det giver dig, og læg især godt mærke til, hvordan det føles i din krop. Læg godt mærke til, hvor og hvordan du mærker det i kroppen.

 • Er det følelsen af at være helt afslappet?
 • Er det følelsen af kærlighed, at føle dig forbundet til et andet levende   væsen?
 • Er det følelsen at høre til, at føle dig hjemme?
 • Eller følelsen af ……?

Sådan får du mere af den følelse ind i dit liv

Når først du har mærket og sanset i både din krop og din sjæl, hvad det er for en følelse, du savner og længes imod, kan du gå videre.

Nu kan du gå på opdagelse for at få øje på, hvad der her og nu vil være godt for dig at gøre, for at opnå den samme følelse, uden at skulle vente, holde ud og lade være med at mærke.

 • Hvad kan du mærke, du har lyst til?
 • Hvad er det vigtigt at ændre, for at finde tid og skabe plads til livsglæden allerede nu?
 • Er der noget, du kan mærke, du har brug for at give slip på ?
 • Er der noget, du får lyst til at række ud efter, eller bede om?
 • Hvad vil du vælge at gøre, for at få den følelse, du drømmer om og længes efter?
 • Hvad er det første trin du vil tage?

Og hvad siger kroppen så nu?

Giv dig lige tid til at checke det af med din krop, ved at sætte dig godt til rette igen, lukke øjnene, og forestille dig hvordan det vil føles, hvis du gør det, du har fået lyst til?

Hvis du mærker, at din krop gør modstand, ja, så er det nok en overvejelse værd at undersøge, hvad det handler om. Er det f.eks. måske mere noget du synes, du skal eller bør, end noget, du virkelig har lyst til?

Og hvis din krop sige JA, hvis du mærker et sus af glæde, en befriende følelse, eller en ro, der breder sig, – ja, så er der fri bane. Så er du godt på vej til at åbne for livsglæden.

Livsglæde.Liviudvikling

Lad livsglæden fylde

Måske vil du blive overrasket over, hvad det er, du mærker, du har lyst til og brug for, og hvor enkelt det kan være at lukke livsglæden ind her og nu, og lade den fylde i dit liv, uden du behøver at skulle holde ud, og vente på, at når først….

“Ingen kan gå tilbage og lave en ny begyndelse, men alle kan starte i dag, og skabe en ny slutning.”

Livsglæde. Dansende sommerfugle

Jeg ønsker dig masser
af liv, lyst og livsglæde!    


Mange kærlige hilsner                           

Lise

 

PS:
Jeg vil hjertens gerne hjælpe dig, hvis du har svært ved at:

 • Komme i kontakt med kroppen

 • Mærke dine følelser

 • Mærke, hvad du har lyst til

 • Finde ind til livsglæden

Har du tilmeldt dig mit nyhedsbrev? Ellers kan du gøre det lige her. Så får du nyheder og tips til endnu mere Livsglæde, Harmoni og Energi.

Læs mere om, hvordan kropsterapi kan sætte dig fri 

Og om din kloge krop her: Kroppen husker! Bliv lettet og fri med kropsterapi

Hvis du har lyst, kan du dele denne mail på Facebook, ved at give den et like her Facebook Like Button

Leave a Comment

Få tips til mere balance, livsglæde og energi
Supervision. Lise Jensen. Liv i udvikling

Få inspiration og nemme tips til:

 • balance
 • livsglæde
 • energi

Tak for din tilmelding