fbpx

Inspiration

Voldsomme følelser

Voldsomme følelser, det ikke hjælper nok at tale om

Oplever du, at det er svært at slippe voldsomme følelser og finde ro?

Har du været udsat for en eller flere belastende, skræmmende eller voldsomme oplevelser, som det er svært for dig at komme over? Bliver du overvældet af voldsomme følelser, hver gang du tænker på, eller taler om det?

Har du oplevet, at det ikke rigtigt hjælper at tale om det, du har været udsat for?
Ja, måske får du det endda værre, fordi du i stedet bliver oversvømmet af de voldsomme følelser?

Voldsomme følelser

Hvis du har oplevet det, kan du måske nikke genkendende til et forløb, hvor du har:

 • Fået tudet ørerne fulde af, at det bare skal tales væk
 • Talt og talt om dine problemer med alle, der ville lytte
 • Oplevet, at det slet ikke har hjulpet dig til at komme videre
 • Ikke kunnet forstå, hvorfor du ikke kunne komme videre
 • Endda oplevet, at du tværtimod får det værre af at tale om det

Det har måske fået dig til at trække dig mere ind i dig selv, opleve verden som mere farlig og føle dig endnu mere på vagt. 

Når du bliver oversvømmet af voldsomme følelser igen og igen har du måske brug for hjælp?

Dukker der overvældende og voldsomme følelser op, hver gang du bliver mindet om noget, du har oplevet?

Når du har været udsat for oplevelser, der har været alt for følelsesmæssigt overvældende for dig at rumme og komme godt over, kan du have brug for at få hjælp. Hjælp til at give slip på de voldsomme følelser, du bliver overvældet af, og finde ro i hele din krop, din hjerne og dit nervesystem.
Den hjælp kan jeg give dig som kropterapeut og psykoterapeut, for jeg har specialiseret mig i at hjælpe mennesker, som har svære og tunge oplevelser med i bagagen.

Når du har oplevet noget, der var alt for hårdt for dig, kan det nogen gange gøre det værre at tale om det igen og igen.

Nogen gange kan det ligefrem virke modsat at tale om det igen og igen.
Du kan opleve, at det hverken hjælper dig eller letter dig – tværtimod.
Du kan opleve, at du får det dårligere, hver gang du forsøger at få det bedre ved at tale om det.

Jamen er det da ikke vigtigt at få talt og talt om det?

Du har sikkert tit hørt, hvor vigtigt det er at tale om det, når du har problemer.
Og hvor vigtigt det er, at blive ved med at tale og tale om det, når du er ked af det, når du har været ude for noget voldsomt osv. osv.

Den hjælp, vi kan give hinanden i familien, som venner eller bare som helt almindelige medmennesker ved at lytte til et menneske med problemer er guld værd, og kan i langt de fleste tilfælde virkelig være netop en værdifuld hjælp til at genvinde roen og balancen og komme godt videre.

Det gælder bare ikke altid.
Nogen gange hjælper det, at tale om det, nemlig overhovedet ikke – nogen gange får det dig endda til at få det meget værre.

Liviudvikling. Det hjælper ikke altid at tale om det

Nogle oplevelser kan være for svære at komme over ved at tale om dem

Lad mig fortælle dig lidt mere om, hvordan og hvorfor det kan være for voldsomt at blive ved med at tale om voldsomme oplevelser. Oplevelser, der har været alt for følelsesmæssigt overvældende.
Lad mig fortælle, hvorfor det ikke altid er nok at tale om dem. Også selvom det hjælper både godt og effektivt i mange andre situationer.

Det er meget forskelligt fra menneske til menneske, hvilke voldsomme oplevelser og begivenheder, vi kan komme godt over. Det er meget forskelligt, hvad vi kan komme godt over ved at tale med andre om det, og hvad der rammer os på en måde, så det bliver siddende i os.

Nogle voldsomme oplevelser kan blive siddende i os, gemt og måske mere eller mindre glemt.
Og så kan de blive aktiveret i os igen og igen, hver gang vi kommer til at tænke på dem. Eller har gang vi taler om dem.
Det kan f.eks. være oplevelser af alvorlig sygdom, dramatiske ulykker, trusler, eller fysisk og psykisk vold. Det kan være mobning, som bliver siddende os og aktiverer både vores hjerne, krop og nervesystem, hver gang vi bliver mindet om dem. Og det kan tidligere oplevelser af omsorgssvigt, mishandling eller overgreb. Det kan også være tabet af dem, vi holder af.

Har du oplevet, hvordan det er, at blive ramt af voldsomme følelser og reaktioner, når du taler om svære oplevelser?

Har du oplevet, hvor vildt ubehageligt det er, når du pludselig bliver ramt af overvældende følelser og kropslige reaktioner, hvis du taler om dine svære oplevelser?
Oplever du, at du igen og igen bliver ramt af overvældende følelser og reaktioner, hver gang du fortæller om det voldsomme eller overvældende, du har været udsat for?
Og oplever du, at de overvældende følelser og reationer er svære at slippe igen?

Det kan f.eks være voldsomme følelser af: 

 • Ked-af-det-hed
 • Vrede/raseri
 • Angst
 • Panik
 • Forladthed
 • Tomhed
 • Afmagt
 • Trang til at flygte

Og din krop reagerer måske med f.eks.:

 • Anspændthed i kæben eller skuldrene
 • Halsen snører sig sammen
 • Hejrtebanken
 • Åndenød
 • Kvalme
 • Kvælningsfornemmelser
 • Knugen i brystet eller maven
 • Uro i kroppen
 • Stivnen i kroppen

Voldsomme følelser der oversvømmer dig

Følelserne kan blive ved med at “sidde i dig”, ramme dig og oversvømme dig

Er du ikke er kommet godt over det, du har været udsat for?
Hvis du ikke har fået den hjælp, du havde brug for, i forbindelse med svære og voldsomme oplevelser, kan følelserne stadig “sidde i dig” og ramme dig.
Ja, så kan bare det at tale om det igen og igen, være så voldsomt og overvældende, at det faktisk bare gør tingene værre.

For når du taler om det, du ikke er kommet godt over, det, du har været udsat for, bliver du måske igen overvældet. Og så bliver du igen kastet ud i at genopleve de voldsomme følelser og reaktioner, du oplevede i situationen.
Følelser og reaktioner, som du slet ikke kan holde ud at mærke, og ikke ved, hvordan du skal håndtere.
Følelser og reaktioner, som du kommer til at hænge fast i.

Når du oplever, det ikke hjælper at blive ved med at tale om det, vil jeg gerne hjælpe dig

Oplever du, at det i stedet gør det værre, når du – endnu engang – taler om det? Får du det nærmest dårligere, for hver gang? Selvom det jo slet ikke er det, du har brug for….

Hvis du oplever, at det ikke hjælper at blive ved med at tale om det, ja, så er det en anden hjælp, der skal til. Så har du brug for en hjælp, der kan få hele dig – din krop, din hjerne og dit nervesystem – til at falde til ro igen.

Den hjælp kan jeg tilbyde dig.
Jeg har suppleret min uddannelse som  Krops-psykoterapeut med en efteruddannelse i behandling af chok og traumer. Jeg har specialiseret i at hjælpe mennesker, der har tunge og svære ting i bagagen. Mennesker, der har været udsat for chok og traumer og andre belastende oplevelser gennem livet.

Slip voldsomme følelser og find ro

Vil du gerne have hjælp til at slippe svære følelser og finde ro?

Så ring eller send en SMS til mig på 26 35 63 32
Du er også velkommen til at sende en mail til mig på mail@liviudvikling.dk

Jeg er altid klar til at give dig en tid uden lang ventetid.

Kærligst
Lise

Du kan læse mere om min baggrund for at hjælpe her , om svære følelser her, om blid heling af chok og traumer her og om Liv i Udvikling her

2 Comments

 1. Mona Christiansen Svar

  Kære Lise
  Tusind tak for det sendte. Da jeg tilmeldte mig til hjælp fra dig var jeg begyndt at kunne græde, hvilket hjælper mig rigtig meget. Mit problem har igennem lang tid været ældste søn og svigerdatter. De har teenagebørn og alt har været fortvivlende med stoffer, ingen er dog afhængige, men det har bare fyldt så meget. Forældrene er i en god parterapi og der er involveret misbrugskonsulent og sagsbehandlere. Det fører for vidt med at fortælle hele historien, men jeg har været så vred, irriteret og har mærket den underliggende trang til at få vreden afløst af den forløsende gråd.
  Jeg håber på en god løsning for hele vores familie, har i alt 7 børnebørn, men hvis jeg får brug for yderligere hjælp vil jeg komme igen mhp. konsultation hos dig. Tusind tak igen, – den beskrivelse af bølger/følelser har været noget jeg virkelig har kunnet bruge.
  Kærlig hilsen Mona

  • Lise Jensen Svar

   Kære Mona
   Hvor er det dejligt at høre, du har haft glæde af at læse om de voldsomme følelser, så det har hjulpet dig til at få grædt ud og komme godt videre.

   Du beskriver så fint, hvordan voldsom vrede og irritation kan dække over en meget dybere ked-af-det-hed, som først kan blive forløst, når du når ind til den underliggende gråd.

   Det lyder heldigvis, som om din familie får rigtig god hjælp nu – det er så vigtigt at turde tage imod hjælp, når problemerne bliver for store, i stedet for at lukke øjnene og håbe, det går over af sig selv.

   Jeg vil gerne sige tusind tak for dit brev, og ønsker dig og din familie alt godt.
   Du er naturligvis altid velkommen, hvis du får brug for min hjælp.

   Kærligst Lise

Leave a Comment

Få tips til mere balance, livsglæde og energi
Supervision. Lise Jensen. Liv i udvikling

Få inspiration og nemme tips til:

 • balance
 • livsglæde
 • energi

Tak for din tilmelding